Gheorghe Forever


Agitatie mare in aceste zile printre politicienii din Timisoara. Dupa esecul motiunii, pe care organizatia democrata a sustinut-o in proportie de 97, 5% ( exceptie au facut un profesor depasit de timp, un viitor fost ministru, care mai are cateva zile pana la remaniere si o jumatate de primar), sefii filialei locale au vrut sa vada cum stau in sondaje si daca mai au vreo sansa de castig in 2012. Si surpriza. Sondajul, care sa spunem drept, are cam putini intervievati, a scos la iveala secretul lui Polichele. Gheorghe si don Costello bat tot. Unul are 52% iar celalalt 48% din voturile pensionarilor din oras.

Soimii maltezi au aflat ca in taberele PSD si PNL a inceput circul. Ba ca sunt prea putini cei chestionati, ba ca este o facatura portocalie, ba ca unii candidati au prea putin, ba ca au prea mult. Si asta pentru ca sondajul spulbera iluziile unor hepaticosi care se visau deja in locul intaiului gospodar al urbei.

Cel mai virulent a fost Niki Sclavul. Omul, care are nevoie sa afle in fiecare zi ca este cel mai frumos, cel mai destept si cel mai bun, s-a suparat rau cand si-a dat seama ca Sorinel Pustiu de aur sta mai bine decat el. Nici macar laudacul omniprezent nu a mai reusit sa-l imbuneze. Sedinta hepaticosilor a fost, ca de obicei, un curs in care Niki sclavul le-a cerut subalternilor sa nu bage in seama penibilul sondaj, spunand ca el stie mai bine cate graunte face. Dar si ca o sa le arate el cum va defila spre scaunul mult visat. Din pacate, s-a facut dimineata, si Niki chiulangiul s-a trezit, iar lingaii lui s-au reorientat imediat spre alte victime.

De partea cealalta, a roscovanilor, Stapanul Apelor, a incercat si el un simulacru de conferinta de presa, insotit de Mincioc sifonarul si s-a laudat ca va face un sondaj, pe banii Stejarului si va arata el cate parale face. Omul, speriat groaznic de perspectiva unei subordonari fata de Sorinel Pustiu, si-a tras doi, trei aliati, doar doar o reusi sa mai stea la rauri, sa mai faca un afluent spre o anumita casuta dintr-o comuna preoraseneasca.

Nici in Tabara portocalie, lucrurile nu au stat roz la aflarea rezultatelor. Soimii maltezi au aflat ca Don Costello a cerut un vot de incredere in organizatie dupa ce, suparat ca nu a fost Blag-ostovit, a renuntat la functia dorita si s-a urcat in primul avion si a plecat spre casa. Dar cum portocalii nu au un inlocuitor pe masura, i-au acordat, din nou, toata increderea sefului cel mare.

Curat ghinion, coane Valerica, ar zice un vecin de judet cu plimbari pe la DNA, care se dadea de ceasul mortii zilele trecute spunand peste tot, opozitie si putere, ce bine sta in sondaje un viitor fost ministru care a mers pe mana Poc-ului. Sifonata rau a iesit, din sondajul portocaliu, si madam Granini care tinde sa devina candidatul de serviciu si care nu trece de marja de eroare.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s